Hărți Turistice – Băile Felix – 1 Mai – Sânmartin

Băile FelixFélixfürdő) sunt o stațiune balneo-climatică în perimetrul comunei Sânmartin din județul Bihor. Se află la ca. 6 km sud de municipiul Oradea. Este cea mai mare stațiune balneară cu regim permanent din România, situându-se pe locul doi, după litoralul Mării Negre, în privința numărului locurilor de cazare din România. Facilitățile existente în această stațiune permit tratarea cu succes a reumatismului și afecțiunilor neurologice, ginecologice, iar bazele medicale dispun de instalații pentru metode ca electroterapia, hidroterapia, aerosoli, masaje, împachetări cu parafină și alte operațiuni specifice tratamentelor balneare. Stațiunea Băile Felix permite și efectuarea unui turism de relaxare.

Băile 1 MaiPüspökfürdő – Baile Episcopiei) este o localitate-stațiune tot în comuna Sânmartin, județul Bihor, situată între satele bihorene Haieu, Cordău și Rontău, recunoscută pentru lacul geo-termal cu flora datând încă din terțiar.

Temperatura apelor termaleeste între 20-49 grade Celsius. Datorită conținutului ridicat de săruri minerale, medicii interniști recomandă pacienților tratamentele sau curele cu ape din băi. Prin rețeaua de hoteluri, Băile Felix și 1 Mai, oferă peste 7000 de locuri de cazare, precum și bazine de înot, ștranduri în aer liber sau acoperite și aquaparcuri de ultimele standarde. Datorită climei blânde, în lacurile stațiunii trăiesc nuferi subtropicali.

 

Harta Turistica